Beschrijving

Het adres van de Genm de Ruyter van Steveninckkazerne  is: Eindhovensedijk 42, 5688 GN Oirschot. Het algemeen telefoonnummer is : 040-2666666

13 Lichte Brigade is dankzij zijn (gepantserde) wielvoertuigen over grotere afstanden snel inzetbaar. Voor gevechts- of vredesoperaties of inzet bij rampen en calamiteiten wereldwijd. Maar ook voor het uitvoeren van ceremoniële taken en het ondersteunen van de civiele autoriteiten. Voor hen is de brigade het 1e aanspreekpunt in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland bij crisissituaties.

Lichte brigade
Eind 2014 is 13 Gemechaniseerde Brigade omgevormd tot 13 Lichte Brigade. Dankzij de lichte en snelle wielvoertuigen die nu de ruggengraat vormen, is de gemotoriseerde brigade van essentieel belang. Zij maken de brigade snel, veelzijdig en zorgen voor een groot aanpassingsvermogen.

13 Lichte Brigade is zo bij uitstek geschikt voor het bestrijken van grote gebieden en het optreden in verstedelijkt terrein tussen de bevolking. Dit dankzij voertuigen als het Bushmaster-infanterievoertuig, de open terreinwagens Mercedes Benz CDI en het nieuwe gepantserde Boxer-wielvoertuig in verschillende uitvoeringen.

Eenheden
Met ongeveer 3.000 medewerkers is de brigade 1 van de 3 grootste werkgevers in Zuid-Nederland. De brigade bestaat uit:

17 Pantserinfanteriebataljon Garderegiment Fuseliers Prinses Irene;
42 Pantserinfanteriebataljon Limburgse Jagers;
42 Brigadeverkennings eskadron Huzaren van Boreel;
41 Pantsergeniebataljon;
13 Geneeskundige Compagnie;
13 Herstelcompagnie;
30 Natresbataljon;
Robotica en Autonome Systemen cel.

Materieel
De brigade beschikt over:

Boxer-pantserwielvoertuigen: in diverse uitvoeringen;
Bushmaster-pantserwielvoertuigen;
Fennek-verkenningsvoertuigen;
Mercedes Benz 280 CDI-terreinwagen;
Fuchs-pantserwielvoertuig;
ontsmettingssystemen.
Daarnaast beschikt de brigade over logistieke en geniemiddelen, zoals 4-tonners, het MLC-wegenmatsysteem en geneeskundige materieel. 13 Lichte Brigade krijgt op korte termijn de beschikking over Scania-vrachtwagens, in diverse uitvoeringen.

 

Video
Volg ons
Locatie

Eindhovensedijk 42, Oirschot, Nederland

  mood_bad
 • Nog geen reacties
 • Voeg een beoordeling toe
  Kunnen we u ergens mee helpen?
  1
  avatar
  Visit Oirschot online
  Welkom bij Visit Oirschot, wij staan klaar voor al uw vragen. Vraag voor een ondernemer/winkel zelf? Zoek hun pagina en vul het contactformulier in.
  13:18
  🚀   by SAM