Organisatie

Stichting Visit Oirschot zet zich in voor de promotie van Oirschot, informeert bezoekers over toeristisch/cultureel aanbod en voert centrummanagement uit voor het hart van het dorp. De stichting bestaat uit een bestuur, een betaalde manager en een team van vrijwilligers.

Het huidige bestuur bestaat uit:
Caspar van Hoek – voorzitter
Tim van de Wal – bestuurslid
Michael van Susteren – bestuurslid 
Mart Habraken – bestuurslid 
Penningmeester – vacant 
Anne Marie Rossou – manager 

Visit Oirschot zoekt een penningmeester

Wil jij je graag inzetten voor Oirschot? Heb je financiële kennis én een frisse blik op de zaken? Dan is de functie van penningmeester iets voor jou.

Visit Oirschot is een stichting die zich inzet voor de promotie van de gemeente Oirschot, het centrummanagement en de toeristische informatievoorziening. Daarnaast begeleidt en ondersteunt Visit Oirschot bij een aantal taken vanuit de gemeente.

Sinds vorig jaar is er een nieuwe voorzitter en nieuwe manager. Samen met het huidige bestuur willen we verder gaan bouwen aan de promotie van het mooie Oirschot.  We zoeken iemand met financiële kennis, maar ook iemand die de zaken met een frisse blik benadert. 

De inkomsten van de stichting bestaan in hoofdzaak uit subsidie van de gemeente aangevuld met inkomsten uit de exploitatie van de Brandstore. Ook beheert de stichting het geld van de reclamebelasting van de centrumondernemers.

Het bestuur van de stichting bestaat uit 5 leden, waarvan op dit moment de functie van penningmeester vacant is. De rol van het bestuur is toezicht houden op en zorgen voor de continuïteit van de organisatie die bestaat uit een fulltime manager en een 20-tal vrijwilligers. De financiële administratie is ondergebracht bij een administratiekantoor. Daarnaast worden er voor bepaalde activiteiten specialisten ingehuurd.

Wat breng je mee als penningmeester:

 • Kennis van financieel-administratieve processen
 • Samen kunnen werken met professionals en vrijwilligers
 • Inzicht in politieke processen van een gemeente als Oirschot
 • Vervult een bestuurlijke rol samen met de andere bestuursleden
 • Heeft overleg met de administrateur en manager over de financiële rapportages
 • Toets het beleid van de stichting aan de financiële haalbaarheid
 • Zorgt samen met de externe boekhouder en de manager voor de begroting en jaarrekening


  Belastbaarheid
  : het bestuur vergadert eenmaal per maand. Rondom het opstellen van de begroting kan het zijn dat er wat vaker een beroep gedaan wordt op de penningmeester.

  Bezoldiging: het gaat om een vrijwillige bestuursfunctie welke onbezoldigd wordt uitgevoerd.

Nadere informatie kan ingewonnen worden bij:
Voorzitter:         Caspar van Hoek
Telefoon:            06-52347909
E-mail:               caspar.van.hoek@iae.nl
Website:            www.visitoirschot.nl

Kunnen we u ergens mee helpen?
1
avatar
Visit Oirschot online
Welkom bij Visit Oirschot, wij staan klaar voor al uw vragen. Vraag voor een ondernemer/winkel zelf? Zoek hun pagina en vul het contactformulier in.
13:18
🚀   by SAM