Sinterklaas Oirschot

Krijg jij ook al de kriebels in de buik en kun je niet wachten tot pakjesavond.

Amerigo

’t Kleinste Huisje

Sinterklaas slaapt elk jaar in ’t Kleinste Huisje aan het Kapelpad in Oirschot. Brengen jullie een bezoekje aan zijn logeeradres? En als je dan door de ramen naar binnen gluurt, vergeet dan niet deze kleurplaat in de briefenbus te stoppen! 

Sinterklaas

En… we kunnen toch in de Enck terecht!

Niet met ‘live’-voorstellingen maar met het vertonen van een film genaamd “Wat een poppenkast”. Acteurs in deze film zijn onze eigen Sinterklaas, Piccolo, Mario, Julio en Pedro. Toch in de mooie rode stoelen, maar wel met inachtneming van de RIVM regels.

Sinterklaas

Sinterklaas

Ja één keer per jaar komt de Sint weer naar hier. Het is weer zo ver en dat doet ons plezier. U bent hier nu in Oirschot dat vinden wij zo fijn. Ik hoop nog vele jaren bij jullie te mogen zijn.

Mario de Kookpiet

Ik ben Kookpiet, Mario is mijn naam. Mijn kookkunst is bijzonder, ja zelfs van grote faam. Als het soms gaat roken, krijg ik het niet benauwd. Ik rommel en ik stommel, en het gaat slechts zelden fout.

Piccolo de Pakpiet

Piccolo de Pakpiet, ik ben misschien wat klein. Pakjes vol cadeautjes, is waar ik groot in kan zijn. Pakpapier en linten, plakband of wat lijm. Ik knutsel en ik frutsel, Wat er in zit blijft geheim.

Julio de Zangpiet

Julio de Zangpiet, muziek dat is mijn vak. Iedereen gaat stralen, als ik weer eens flink uitpak. Een hoge of een lage noot, alleen of met alleman. We zingen en we swingen, want daar word je vrolijk van.

Pedro de Rijmpiet

Ik ben Pedro, ze noemen mij de Rijmpiet. Het kan haast niet gebeuren dat je mij zonder veer ziet. Al wat los of vast zit, ik rijm het aan elkaar. Ik pieker fanatieker en heb weer een rijmpje klaar.