Nieuw beeldmerk voor Oirschot

Zaterdag 18 januari was een belangrijke dag uit de geschiedenis van ons dorp want het nieuwe beeldmerk voor de hele gemeente Oirschot is gelanceerd! Daarmee gaan wij een nieuw tijdperk in. Eigentijds en toekomstbestendig.

Wij willen onze gemeente levendig en relevant houden voor inwoners, ondernemers en bezoekers. 

Daarom zijn we samen met verschillende partijen onze identiteit gaan onderzoeken. De belangrijkste vraag was: wat maakt onze gemeente onderscheidend ten opzichte van de omliggende gemeenten en hoe dragen we dat uit? Het antwoord is: ons monumentaal, religieus en landschappelijk erfgoed.  Niet alleen in de Brainportregio maar ook in Nederland zijn wij daarmee uniek. 

Waarom doen wij dit?

Het is belangrijk om uit te dragen waar we goed in zijn en wat Oirschot zo bijzonder maakt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om Oirschot op de kaart te zetten als levend erfgoed gemeente. Zo tellen Oirschot, Spoordonk en de Beerzen meer dan 300 rijks- en gemeentelijke monumenten. Gezien de grootte van Oirschot hebben wij hiermee de hoogste ’monument dichtheid’ van heel Nederland. Daarnaast is ook het centrum van Oirschot een beschermd dorpsgezicht. Daar zijn we dus zuinig en trots op!

De nieuwe huisstijl stimuleert inwoners, ondernemers en andere organisaties om echte ambassadeurs van Oirschot te worden. De huisstijl biedt veel mogelijkheden om specifieke boodschappen of thema’s te communiceren, altijd duidelijk onder de gezamenlijke paraplu van het merk Oirschot.

Beeldmerk

De gemeente Oirschot en Visit Oirschot maken gebruik van één beeldmerk. Het nieuwe logo: ‘Oirschot’ staat in een modern lettertype. Bij de letters ‘r’ en ‘h’ is een opvallend element toegevoegd. Hierdoor ontstaan een soort ‘trappetjes’, die weer verwijzen naar de architectuur van monumentale gebouwen.

De ‘ronde O’ gebruiken wij in ons logo. Maar de ‘O’ staat centraal in de huisstijl en bestaat in verschillende vormen. Deze zijn gebaseerd op herkenbare monumenten uit onze gemeente.

Door in de binnenruimte van de O’s een kader te laten zien, leggen wij ergens de focus op. Hiermee zetten wij het culturele, monumentale, sociale en natuurlijke aanbod van de gemeente Oirschot en de mensen die dit mogelijk maken in de schijnwerpers. 

Opmerkingen

mood_bad
 • Nog geen reacties
 • Voeg een reactie toe
  Kunnen we u ergens mee helpen?
  1
  avatar
  Visit Oirschot online
  Welkom bij Visit Oirschot, wij staan klaar voor al uw vragen. Vraag voor een ondernemer/winkel zelf? Zoek hun pagina en vul het contactformulier in.
  13:18
  🚀   by SAM