Tips voor de kerstvakantie…

 

Veel activiteiten mogen of kunnen helaas weer niet doorgaan. Toch is er zeker ook een beetje gezelligheid te vinden rondom de feestdagen en is er een groot, maar toch volledig corona-proof activiteit deze periode, namelijk Licht op de Boerderij. 

LICHT OP DE BOERDERIJ- coronaproof
27-30 December: Licht op de Boerderij, een autotocht (maar kan ook per fiets) van zo’n 30 km die je leidt langs prachtig verlichte boerderijen in het buitengebied van Oirschot.  De route start om 19.00 en duurt tot 23.00 uur en er zijn zeker wel 100 boerderijen te bewonderen die sfeervol zijn uitgelicht. Deze bijzondere route wordt georganiseerd door Mooi Straten en de ZLTO afdeling Oirschot/De Beerzen. Een sfeervol uitje in deze coronatijd; kijk voor de route en meer op Licht op de Boerderij. 

(WINTER)WANDELEN
Op z’n tijd er even uit voor een flinke wandeling; weer of geen weer, sneeuw of geen sneeuw. En dan daarna jezelf natuurlijk trakteren op een dampende kop warme chocomelk to-go! Er zijn voldoende prachtige wandelpaadjes en routes te vinden in Oirschot.

Beekdal van de Beerze
Start bijvoorbeeld bij de Spoordonkse Watermolen en wandel hier langs het Beekdal van de Beerze. Klik hier voor de route. 

Door de Mortelen
Vanaf de parkeerplaats bij HOEVE1827 wandelt u zo een onvervalst stukje Brabantse natuur in; de Mortelen. Klik hier voor een route. Of klop even aan bij de Hoeve, zij verstrekken papieren wandelroutes. 

STEEK EEN KAARSJE OP IN DE BASILIEK EN BEWONDER DE KERSTSTAL 
De komende periode is de imposante st. Petrus Basiliek geopend op zondagmiddag (m.u.v. 20 dec.) Steek een kaarsje aan en bewonder de kerststal. 

 

Opmerkingen

  • Nog geen reacties
  • Voeg een reactie toe