Jaar van het Brabants Kloosterleven

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Brabants Kloosterjaar. Het jaar wordt gevierd met allerlei feestelijke activiteiten, boeken,  publicaties, exposities én een bijzonder wandelpad langs vijftig kloosterplekken.  Maar er is ook speciaal gebrouwen Jubileum-kloosterbier en er zijn andere kloosterproducten. Meer informatie vindt u op Brabants Kloosterleven.

Klooster Nazareth in Oirschot is opgenomen in Ons Kloosterpad, de 330 kilometer lange afstandswandeling langs verschillende kloosters. Er komt een informatiebord bij het klooster en een routegidsje voor een individuele kloosterwandeling. 
(Vanwege corona laat het informatiebord helaas eventjes op zich wachten).

Wandelaars opgelet: indien u uw kaart wilt laten afstempelen kan dit helaas niet in het klooster. Bij Visit Oirschot zetten we maar al te graag de stempel op uw kaart! Houd wel even onze openingstijden in de gaten. 

Bindboek
Om wandelaars van Ons Kloosterpad op weg te helpen is er een Bindboek. Deze gids verbind je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken langs Ons Kloosterpad. In het boek worden de etappes beschreven. Maar het bindboek wil ook een inspiratieboek zijn, met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere interviews met mensen die wonen en werken in de kloosters. Het boek kost € 29,50 en is vanaf 30 april 2021 te koop bij diverse kloosterlocaties. Ook is het boek bij Visit Oirschot te koop. 

Kloosterinspiratiewandeling met gids
Visit Oirschot en Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot, hebben samen een speciale kloosterrondleiding ontwikkeld. In kleine groepen onder leiding van een gids komt u meer te weten over het rijke kloosterleven in Oirschot. Ook hebt u met de gids exclusief toegang tot de tuin van Klooster Nazareth. De rondleiding is door de kern van Oirschot. 

Wanneer
Iedere vrijdag, zaterdag en zondag om 13.00 uur. Mocht dit tijdstip vol zitten, bieden we nog een rondleiding aan om 15.00 uur. 

Waar
U start bij Visit Oirschot, gevestigd in het monumentale oude raadhuis aan de Markt 1 in Oirschot. Dit is het startpunt, en tevens weer het eindpunt.

Rondleiding & reserveren
Om optimale aandacht aan de groep te kunnen besteden, en de coronaregels in ogenschouw nemende, is de groepsgrootte maximaal 8 personen. Vooraf reserveren via: 0499-216514 of door een email te sturen naar info@visitoirschot.nl 

Prijs: € 5,00 p.p.
Inclusief rondleiding van circa 1,5 uur onder leiding van gids.

Corona
De wandeling is door de buitenlucht. Uiteraard hanteren we de dan geldende corona-regels, dit verwachten we ook van onze gasten. Dus houd afstand tot anderen en tot onze gids. Bij klachten kunt u niet deelnemen aan de wandeling.

 

Opmerkingen

mood_bad
 • Nog geen reacties
 • Voeg een reactie toe
  Kunnen we u ergens mee helpen?
  1
  avatar
  Visit Oirschot online
  Welkom bij Visit Oirschot, wij staan klaar voor al uw vragen. Vraag voor een ondernemer/winkel zelf? Zoek hun pagina en vul het contactformulier in.
  13:18
  🚀   by SAM