Jaar van het Brabants Kloosterleven

Het jaar 2021 is uitgeroepen tot Brabants Kloosterjaar. Op 30 april kunt u de feestelijke opening via een live stream volgen.  Het jaar wordt gevierd met allerlei feestelijke activiteiten, boeken en publicaties, exposities, een bijzonder wandelpad langs vijftig kloosterplekken en uiteraard met speciaal gebrouwen Jubileum-kloosterbier en andere kloosterproducten. Meer informatie vindt u op Brabants Kloosterleven.

Klooster Nazareth in Oirschot is opgenomen in Ons Kloosterpad, de 330 kilometer lange afstandswandeling langs verschillende kloosters. Er komt een informatiebord bij het klooster en een routegidsje voor een individuele kloosterwandeling. 

 

Bindboek
Om wandelaars van Ons Kloosterpad op weg te helpen is er een Bindboek. Deze gids verbind je met verhalen, beelden, overwegingen en herinneringen aan de bijzondere plekken langs Ons Kloosterpad. In het boek worden de etappes beschreven. Maar het bindboek wil ook een inspiratieboek zijn, met opvallende weetjes, aansprekende kunstfoto’s en bijzondere interviews met mensen die wonen en werken in de kloosters. Het boek kost € 29,50 en is vanaf 30 april 2021 te koop bij diverse kloosterlocaties. Ook is het boek bij Visit Oirschot te koop. 


Kloosterwandeling met gids
(pas mogelijk zodra coronaregels dit toelaten). 

Visit Oirschot en de erfgoedorganisaties (in dit geval Museum de Vier Quartieren en Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot) hebben samen een speciale kloosterroute ontwikkeld. In kleine groepen onder leiding van een gids. Helaas kunnen we deze rondleiding nu nog niet aanbieden omdat de coronaregels het niet toelaten. Wenst u meer informatie: bel of mail ons gerust. 

 

Opmerkingen

mood_bad
 • Nog geen reacties
 • Voeg een reactie toe
  Kunnen we u ergens mee helpen?
  1
  avatar
  Visit Oirschot online
  Welkom bij Visit Oirschot, wij staan klaar voor al uw vragen. Vraag voor een ondernemer/winkel zelf? Zoek hun pagina en vul het contactformulier in.
  13:18
  🚀   by SAM